Logo Szkoły Podstawowej nr 12 im. Armii Krajowej w Zgierzu
Powróć do: Stołówka szkolna

Jadłospis

Poniedziałek 02.12

Ogórkowa z ziemniakami 250ml

Spaghetti 250g

Kompot 200ml

Ale Alergeny 1,7,9

Wtorek 03.12

Zupa kalafiorowa 250ml

Indyk z sosem czosnkowym 100g, ziemniaki 250g, surówka z marchewki i jabłka100g

Kompot 200ml

Ale Alergeny 1,3,7,9

Środa 04.12

Zupa krem z marchewki z grzankami 250ml

Kotlet schabowy wieprzowy 100g, ziemniaki 250g, warzywa gotowane 100g

Kompot 200 ml

Alergeny 1,3,7,9

Czwartek 05.12

Koperkowa z ryżem250ml

Kopytka z zasmażką z kiełbasy 250g, kapusta zasmażana 100g

Kompot 200ml

Alergeny 1,7,9

Piątek 06.12

Barszcz czerwony z makaronem 250 ml

Ryba po grecku 100g, ziemniaki 250g

Kompot 200ml

Alergeny 1,4,7,9

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy: migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne.